Náš workshop je určen nejen pro baristy, ale i pro zvídavé milovníky filtrované kávy, kteří chtějí poznat všechny kroky, které jsou potřeba podniknout na cestě její profesionální přípravě.
První část workshopu je věnovaná našim senzorickým smyslům. Připravíme si ochutnávku kávy – tzv. cupping, naučíme se v kávě vyhledávat její kvality, procvičíme si naše chuťové buňky a společně se podíváme jaké chutě a vůně můžeme v kávě najít, jak je rozdělit a rozpoznat.
V druhé části podrobně rozebereme proces extrakce, vliv vody a všech parametrů, kterými můžeme přípravu filtrované kávy ovlivnit. Kávu si připravíme pomocí různých metod a naučíme se hledat souvislosti mezi technikou přípravy a výsledným nápojem.
Workshop probíhá max. ve 4 lidech, tak aby měl každý svůj vlastní prostor pro trénink.
-
13 pondělí 17:00říjen
Setkání s jehlicemi
Přijďe se pochlubit svými dovednostmi, vyměnit si s ostatními zkušenosti, znalosti a různé vychytávky s překrásnou ruční prací, kterou je pro nás PLETENÍ.
Pořadatel: Nejen Kavárna Kategorie: Dílna Více -
14 úterý 17:00říjen
Literární klub
Setkání začínajících literárních tvůrců.
Pořadatel: Krajská vědecká knihovna Kategorie: Dílna, ... Více -
14 úterý 17:00říjen
WORKSHOP LINORYT
Vyzkoušejte si tradiční grafickou techniku linorytu a odneste si domů vlastní originální tisk.
Pořadatel: Palác Liebieg Kategorie: Dílna Více